My Blog

  • Polianthes Flowers - Polianthes tuberosa is a timeless green plants of the tribe Agavaceae. Oil from the flowers used in making perfume. Tuberosa name indicates that this pla...
    15 years ago
  • Tips for Car Rider - What can you do if your car broke down the middle of the journey. If close to the garage passable i think. But, what if it happened far from the garage. Yo...
    15 years ago
  • Health Effect By Smoking - lthough the negative health effects of cigarette smoking cannot be debated, it remains the single most common cause of preventable deaths. Each year, ove...
    15 years ago

Monday, June 1, 2009

CAPCAY CAH

Bahan : 

daging ayam   100 gr

hati /empela   2 pasang

udang   ½ ons 

kekian   1 bh

baso ikan   4 bh

wortel   100 gr

bunga kol   2 kelopak

kapri   50 gr

bawang bombai   50 gr

kecap   1 sdm

bawang putih

lada halus   ½ sdm

garam   1 sdm

cuka   1 sdt

vetsin   1 sdt

minyak goring   1 sdm

gula pasir   1 sdt

tepung kanji   1-2 sdm

tomato catchup   2-3 sdm

jahe 

bawang prei

Cara membuat :

  • Ayam potong dadu 1x1 cm 
  • Udang kupas kulit belah punggungnya 
  • Bunga kol potong menurut pelepahnya 
  • Ercis buang buntutnya biarkan utuh 
  • Wortel dibentuk bunga atau terserah keinginan anda
  • Kol dipotong 2x2 cm 
  • Bawang prei dipotong serong 
  • Cincang bawang putih, tumis sebentar, masukkan udang wortel , daging, tambahkan kaldu masak sampai mendidih (merica, garam, vetsin, tomato catchup, cuka)
  • Setelah itu masukkan sayur, bunga kol, ercis, kol dan bawang prei, cicipi rasanya



Catatan : untuk cap cay kuah, tambahkan lagi 1-2 gelas kaldu tanpa tomato catchup , lalu tambahkan juga tepung kanji, gula pasir, cuka. Hidangkan dalam baki tertutup 


No comments:

Post a Comment